top of page
Webbyrån Togetheronline Group_test 5.jpg

SEO - Sökmotoroptimering
Vad är SEO?

SEO-GUIDE

I denna SEO-guide har vi sammanställt de 14 viktigaste tipsen för att lyckas få mer trafik till din webbplats från Google.

Något som inte är med i denna guide är voice search, röstsök, som fortfarande är mycket intressant, men som inte fått det genomslag som tidigare förutspåtts.

TÄNK PÅ

  • Att se Google som den viktigaste besökaren.

  • En hemsida ska innehålla relevant och intressant information.

  • En bra, sökmotoroptimerad hemsida prioriteras av Google så du hamnar högt upp i sökresultatet.

  • Att ha en egen undersida för varje sökord/sökfras som du vill bli hittad på.

Vad är SEO - Sökmotoroptimering? Webbyrå Skaraborg - Stockholm

SEO ser till att du syns i sökresultatet

Om Google bedömer din hemsida som relevant när någon gör en sökning, kommer din hemsida att prioriteras och visas högt upp i det organiska resultatet. Det organiska resultatet är det resultat som du inte betalar något för, till skillnad mot köpta träffar, det vill säga Google Ads. Genom att sökmotoroptimera hemsidan, ökar chanserna för relevant ny trafik som leder till ökad försäljning.

 

Även om Google ständigt ändrar sina sökkriterier, så tar det lite tid innan din sida påverkas av förändringarna. Det betyder att så länge Google fortfarande bedömer att din hemsida har ett relevant svar på sökningen, så kommer din hemsida att prioriteras – helt kostnadsfritt!

Skillnad mellan organisk lista och betald annonsering

Skillnaden mellan det organiska resultatet och de köpta träffarna (annonsering via Google Ads) är hur resultatet visas. Det organiska resultatet visas kostnadsfritt under lång tid, medan de köpta träffarna slutar visas så snart du pausar eller slutar betala för dina annonser.

Så lyckas du med SEO

En hemsida ska först och främst innehålla relevant och intressant information för besökaren. Sedan ska sidan vara uppbyggd med en struktur och teknik som gör det enkelt för både besökare, Google och andra sökmotorer att navigera på sidan. Allra helst ska det finnas en egen sida för varje enskilt ämne för ett optimalt resultat.

 

Tänk alltid ur besökarens perspektiv när du bygger din sida. Se även Google som en viktig besökare, kanske rentav den viktigaste, eftersom det är Google som avgör var du hamnar i det kostnadsfria sökresultatet.

Google My Business

 

Lägg till din hemsida på Google My Business, det gör att om någon söker efter ditt företagsnamn samt din stad så kommer all relevant information upp: karta, öppettider, telefonnummer med mera.

 

Togetheronline hjälper dig att antingen enbart göra en SEO-analys på din hemsida alternativt att vi även genomför förändringarna. Tillsammans ser vi till att din hemsida syns där dina kunder söker! 

bottom of page