top of page

SEO tips du inte kan vara utan

Uppdaterat: 30 juni 2020

Create a blog post subtitle that summarizes your post in a few short, punchy sentences and entices your audience to continue reading.1. Google kan inte läsa av vad en bild visar. Det är därför viktigt att beskriva bilden med ett s.k alt-attribut. Då förstår Google vad bilden innehåller, samt att denna text läses upp för de med nedsatt syn som använder skärmläsare.

2. Meta description är en kort beskrivning av en sidas/undersidas innehåll. Det är denna text som Google visar i sökresultatet när någon gjort en sökning och din webbplats dyker upp i resultatet. Det är viktigt att varje undersida har en unik beskrivning.

3. Det är viktigt att använda rubriker för att både läsare och Google ska kunna få en överblick över sidans innehåll. Varje sida ska innehålla en huvudrubrik med taggen <h1>. Det är den viktigaste rubriken och ska innehålla det sökord som man optimerat sidan för. Sedan grupperar man texten med underrubriker där taggen<h2> är den näst viktigaste rubriken, sedan kommer<h3> osv ner till <h6> som är den minst viktiga rubriken. post now.

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page